Friday, March 2, 2007

Club Sandwich ja maalaisranskalaiset,


näillä lähdetään liikkeelle. Todellisella klassikolla. Toivon, että blogista tulisi myös klassikko. Olen syönyt clubvoileipiä eri paikoissa lukuisia kertoja ja voin sanoa, että paras on ehdottomasti ollut Tallinan Radisson SAS:ssa. Myös kotona saat helposti maistuvat leivät kun varaat hieman aikaa ja seuraavat raaka-aineet. Taatusti onnistut ja yllätät ystäväsi:

Club Sandwich

1 vuokaleipä
2 dl currymajoneesia (itse tehtyä)
2 kpl kanan rintafilettä
1 pkt pekonia (160 kg - Chef Wotkins)
1 kpl punasipuli
2 kpl tomaatti
1 pkt rucolaa

Rakenna voileipä näin:

Esimmäiselle viipaleelle majoneesia, kanaa, pekonia, sipulia, tomaattia sekä rucolaa. Laita toinen viipale päälle ja kokoa samoin kuin ensimmäinen, kunnes leipä on valmis. Laita hammastikut sitomaan leivät yhteen. Lopuksi leikkaa kolmioiksi.

Maalaisperunat

7 kpl kiinteää perunaa
paprikajauhetta
suolaa
provence mausteseosta
oliiviöljyä

Lohko perunat kuuteen osaan ja mausta. Kierittele lopuksi perunat öljyssä.
Uuni 180 c noin 45 min.

Valmista perunoille lisäkkeeksi chilimajoneesi.


Ruokajuoma: Albali Crianza 2002

Musiikki: Jorma Kääriäinen - Yhden tähden hotelli


3 comments:

Pappa's Blog said...

Hieno avaus Oki.
Oikein tekee mieli tehdä lähiaikoina itsekin. Hyvä on myös vinkki Tallinnan suuntaan, jossa tulee silloin tällöin käytyä, ensi vuonna useamminkin, kun muutamme Helsinkiin.
Olet lupaillut oluttestiä Lidlin tuotteista. Älä unohda verrokkia, joka voisi olla esim. Suomen myydyin olut.
Hyvää viikonloppua, ensi viikolla tavataan.
Faija

jonnu said...

Tere Oki ja muut
Tallinnasta puheenollen, käykää kokeilemassa ravintola Pirosmania, osoitteessa Yliopilastetee 1. Tosi hyvä gruusialainen ravintola, avotuligrillillä paistetut lampaankyljykset ovat herkullisia. Gruusialaisia viinejä saatavilla.
Terv Jonnu

GrillSymbol said...

Moikka,

Heikki antoi vinkin kolme vuotta sitten ravintolasta. Joka kerta, kun käyn Tallinassa niin pyrin käymään Pirosmaniassa. Joskus ollut illalla vaikea saada taxia takaisin kaupunkiin.
Toinen hyvä ravintola, jossa kesällä grillataan ulkona on lähellä Piritaan. Meren rannalla. Nyt en muista nimeä, koitan kaivaa jostain esiin. Hinta- laatusuhde loistava. Uudessa SK:n gourmet lehdessä oli juttu Tallinan ravintoloista. En ole vielä ehtinyt lukea, nopeasti silmäilin ja vaikutti mielenkiintoiselta.

oki