Wednesday, March 14, 2007

Possupata


Mehevä possupata on Sirpa Laakson Kodin Kuvalehden lukijoiden vuonna 2006 lähettämien 10 parhaan ohjeen joukosta noukittu herkku, jota tarjoilin Sadulle, Juhalle, Veeralle, Jaakolle ja Toukolle.

Annos riittää 4 - 6 hengelle. Possupata on helppo ja nopea valmistaa vähän suuremmallekin joukolle


Mehevä possupata:

600 g possun ulkofilettä

1 rkl rypsiöljyä tai voita

1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

1 dl vettä

1 prk (150 g) ranskankermaa

1 - 2 rkl soijakastiketta

2 dl mustia kivettömiä oliiveja

1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja

1 ruukku timjamia

1 ruukku oreganoa


1. Leikkaa possu puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Ruskista siivut molemmilta puolilta kuumalla pannulla.
2. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

3. Kiehauta kattilassa vesi, kerma ja ranskankerma ja kaada seos lihasiivujen päälle pannulle.
4. Mausta ensin ruokalusikallisella soijaa ja lisä olivit.
5. Hauduta kannen alla 20 - 30 minuuttia. Lisä tomaatit ja hauduta vielä 5 - 10 minuuttia
6. Lisää silputut yrtit ja tarvittaessa soijaa.
7. Tarkista maku.

Tarjoa possupata riisin, pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa

Raadin kommentit: Sadun mielestä yrtit saivat possupataan italialaisen tunnun. Touko olisi vähentänyt yrtien määrää, varsinkin oreganoa ja samaa mieltä oli myös Veera. Itse olisin vähentänyt vähän vettä, jotta kastike olisi ollut paksumpaa. Juha mielestä kevyt, runsas kastike on hyvä juttu. Jaakko ei ottanut kantaa ruuan makuun. Hän söi hyvällä ruokahalulla annoksensa.

Hyvää ruokahalua toivottaa Ulla

1 comment:

Susanna Perko said...

Tere Äiti ja muut,

kiitos possuvinkistä.

Meillä pojat syövät halosmaisesti lihaa, joten pata varmaani maistuu.

Mukavaa viikonloppua kaikille,

Sussu