Thursday, May 24, 2007

Timpan - Paella a la Villa Veronica



Tässä tulee yksi hyväksi havaittu - Paella ala Villa Veronica - suurin osa lukijoista on päässyt maistamaan alkuperäistä Villa Veronican kattoterassilla ja melko moni kotimaan versiota a la Tokke tai a la Ookke.

Lihapaella (6-8 henkeä)
1/2 -1 kg lihaa (kyljyksiä, kanaa, mitä kaapista löytyy ...)

Merihenkinen paella
katkarapuja, mustekalaa, simpukoita, kalaa, ...

2 sipulia
1 kokonainen valkosipuli

1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa

1-2 liha/kana/kala/kasvisliemikuutiota

1/2 kg riisiä
1 litra vettä

2 isoa sitruunaa
herneitä, säilykepaprikaa, maissia, ...

reilusti oliiviöljyä

suolaa, valkopippuria, sahramia


Sytytä nuotio. Aseta paellapannu tukevasti nuotion päälle. Laita paella pannuun reilusti öljyä.

Tämän jälkeen kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli. Paloittele ja ruskista lihat. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Alla kiehua muutama minuutti. Lisää riisi ja anna kiehua n. 5 minuuttia. Lisää vesi ja lihaliemikuutiot joukkoon ja anna kiehua hiljaisella tulella kunnes riisi on kypsää (n. 20 min). Oikea paella voi palaa hieman pohjaan, joten viimehetken hämmennystä ei tarvita. Ennen tarjoilua purista sitruunan menu ja koristele herneilla, säilykepaprikalla, maissilla (saa käyttää mielikuvitusta).

Nosta pannu pöytään ja nauti.

Merihenkisessä paellassa muista kypsennysajat (esim. katkaravut lisätään vasta muutama minuutti ennen tarjoilua) ja muista että,

"Oikeaoppisia paelloja on yhtä paljon kuin on kokkejakin"

Juoma: Vina Albali

Musiikki: Paco de Lucia

1 comment:

Pappa's Blog said...

Turhaan et kehu, ei Paella tästä parane. Ja jokaisen oma versio on tietysti se läheisin, kuten minun, se avotulella tehty.
Tokke