Thursday, May 10, 2007

Okin uunipasta


Tällä kertaan tein välimeren pastaa, jonka laitoin lopuksi uuniin. Lopputulos on herkullinen ja mehevä. Idean sain kun katsoin Köyhät ritari ohjelmaa ja siinä Meri-Tuuli teki Conchiglioni alle lammas & ricotta. Tässä minun pastani.

Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
2 dl tomaatti passattaa (parmalat)
250 g ricotta juustoa

1 sipuli kuutioituna
3 valkosipulinkynttä
1 laakerin lehti
1 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
mustapippuria

Tee aluksi tomaattikastike. Kuumenna ensin öljy kattilassa ja lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Kun ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja sekoita. Anna porista hiljalleen puolisen tuntia.

Kun tomaattikastike tekeytyy, keitä pasta runsaassa vedessä, jonne on lisätty suolaa ja loraus hyvää oliiviöljyä. Tällä kertaa käytin spiraalipastaa mutta penne käy myös mainiosti mutta on muistettava valuttaa vesi huolellisesti pois.

Sekoita seuraavat täytteet kastikkeeseen
200 g katkarapuja
100 g kylmäsavulohta (pilko pieneksi)
150 g sinisimpukoita
½ rasiaa rucolaa

Kun kastike on valmis, laita pastat ja kastike voideltuun uunivuokaan ja laita pussillinen mozzarella-raastetta päälle.

Uuni 180 astetta ja reilu kolmevarttia.

Juoma: Kukko III olut

Musiikki: Men at work - Business as usual

2 comments:

Pappa's Blog said...

Vaikuttaa herkulliselta. Teen sen ensi viikolla, olen varma, että pojat tykkäävät. Kerron myöhemmin, miten onnistui. Kukko-olutta ei täältä saa, mutta Sam Adamsin Boston Lager ajanee saman asian. Pojille tietysti maitoa. Musiikiksi olen ajatellut Atlantan radion Country-kanavaa.

Pappa's Blog said...

Tein tämän pastan 23.5. ja hyvää tuli, ihan kelpo synttäri-illallista (66 v.). Myös jälkilämmitettynä, sekä mikrossa että pannussa paistettuna, maistui erinomaiselta. Timppa söi viimeiset palat 27.5. pyöräretkeltä palattuaan.