Heimopäällikön mieliruokaa keväisin on miedossa suolavedessä keitetty parsa erilaisine lisukkeineen. Valmistan parsaa sesonkina 2-3 kertaa. Viimeksi tein parsa-aterian näin:
Alkuruoka
- savustettua siikaa (Mäkisen kalaliike, Jyväskylän tori)
- vihanneksia
- ruisleipää, päällä Valion Oivariinia
Pääruoka
- parsaa (kahdelle yksi nippu, Unkarin vaaleaa)
- voisulaa
- Tapolan mustaamakkaraa
- puolukkahilloa
- yrttejä (kotipuutarha)
Ruokajuoma
- KWV Chardonnay 2006 (Etelä-Afikka)
Musiikki
- Ylen Classic Radio
Kuori parsa ennen keittämistä hyvin, poista pari kerrosta kuorimaveitsellä. Näin parsasta tulee pehmeää ja maukasta. Mustanmakkaran sijasta voit käyttää Poutun savustettua ryynimakkaraa. Erittäin hyvin sopii myös palvikinkku (paloina)
Kommentit- kaikki ovat kiittäneet, jotka ovat nauttineet
Alkuruoka
- savustettua siikaa (Mäkisen kalaliike, Jyväskylän tori)
- vihanneksia
- ruisleipää, päällä Valion Oivariinia
Pääruoka
- parsaa (kahdelle yksi nippu, Unkarin vaaleaa)
- voisulaa
- Tapolan mustaamakkaraa
- puolukkahilloa
- yrttejä (kotipuutarha)
Ruokajuoma
- KWV Chardonnay 2006 (Etelä-Afikka)
Musiikki
- Ylen Classic Radio
Kuori parsa ennen keittämistä hyvin, poista pari kerrosta kuorimaveitsellä. Näin parsasta tulee pehmeää ja maukasta. Mustanmakkaran sijasta voit käyttää Poutun savustettua ryynimakkaraa. Erittäin hyvin sopii myös palvikinkku (paloina)
Kommentit- kaikki ovat kiittäneet, jotka ovat nauttineet
3 comments:
Pienen hyvää, Jaakko sanois
Hyvä
Se jäi sanomatta, että mustan makkaran lämmitin mikrossa varsin kuumaksi.
Faija
Tein ohjeen mukaista parsaa täällä Atlantassa. Paitsi että parsa oli Perusta ja makkara amerikkalaista Bratwurstia, jonka paistoin pannussa. Salaatti oli varsin tuhtia sipuleineen, mozarella-juustoineen ym. Voisulaan laitoin lisämausteeksi valkosipulitahnaa. Ei hullumpaa sekään. Punaviini oli Garda-järven alueelta: Valpolicella 2004.
Post a Comment