Thursday, May 3, 2007

Parsa- hyvää herkkusuille



Heimopäällikön mieliruokaa keväisin on miedossa suolavedessä keitetty parsa erilaisine lisukkeineen. Valmistan parsaa sesonkina 2-3 kertaa. Viimeksi tein parsa-aterian näin:

Alkuruoka
- savustettua siikaa (Mäkisen kalaliike, Jyväskylän tori)
- vihanneksia
- ruisleipää, päällä Valion Oivariinia

Pääruoka
- parsaa (kahdelle yksi nippu, Unkarin vaaleaa)
- voisulaa
- Tapolan mustaamakkaraa
- puolukkahilloa
- yrttejä (kotipuutarha)

Ruokajuoma
- KWV Chardonnay 2006 (Etelä-Afikka)

Musiikki
- Ylen Classic Radio

Kuori parsa ennen keittämistä hyvin, poista pari kerrosta kuorimaveitsellä. Näin parsasta tulee pehmeää ja maukasta. Mustanmakkaran sijasta voit käyttää Poutun savustettua ryynimakkaraa. Erittäin hyvin sopii myös palvikinkku (paloina)

Kommentit- kaikki ovat kiittäneet, jotka ovat nauttineet

3 comments:

GrillSymbol said...

Pienen hyvää, Jaakko sanois

Pappa's Blog said...

Hyvä
Se jäi sanomatta, että mustan makkaran lämmitin mikrossa varsin kuumaksi.
Faija

Pappa's Blog said...

Tein ohjeen mukaista parsaa täällä Atlantassa. Paitsi että parsa oli Perusta ja makkara amerikkalaista Bratwurstia, jonka paistoin pannussa. Salaatti oli varsin tuhtia sipuleineen, mozarella-juustoineen ym. Voisulaan laitoin lisämausteeksi valkosipulitahnaa. Ei hullumpaa sekään. Punaviini oli Garda-järven alueelta: Valpolicella 2004.