Thursday, March 22, 2007

Katkarapuvartaat ja paistettu riisi


Katkaravusta on tullut suosikkini, varsinkin näin talvella. Tällä kertaa tein vartaita. Niistä saa myös loistavaa wokkia, sekä aina maistuvaa tulista katkarapukasaria. Joskus toiste, kerron ohjeet niistä. Nyt vartaat, olkaa hyvä:

Vartaat

400 g jättikatkarapuja
1 pkt kirsikkatomaattia
1 kpl l lime
seesamöljyä tai rypsiöljyä
suolaa
valkopippuria

Kokoa varras liuotettuihin varrastikkuihin. Ensin rapu sitten tomaatti ja niin edelleen, kunnes varras on valmis. Lisää pannulle öljy ja paista noin minuutti per puoli. Varo liiallista paistamista, sillä katkarapu sitkistyy helposti. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Paistettu riisi

4 dl basmati riisiä
1 tl kurkumaa
2 kpl valkosipulia
1 tl chilijauhetta
1 nippu korianteria
rypsiöljyä
suolaa

Kuumenna öljy pannulla ja lisää kurkuma, valkosipuli ja chilijauhe. Paista hetki ja lisää kypsä riisi ja paista muutama minuutti. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri ja suola. Tarkista maku.

Lisäkkeeksi kaalisalaatti ja sitruunamajoneesi

Kaalisalaatti

1/2 valkokaali
2 omenaa
merisuolaa
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa

Suikaloi kaali ja laita pari hyppysellistä suolaa. Anna kaalin muhia suolassa puolisen tuntia. Kun kaali on pehmentynyt ja siitä on irronnut neste, kaada neste pois. Huuhtele kaali liiasta suolasta ja lisää pilkotut omenat. Lopuksi lorauta öljy sekä etikka, kaalin ja omenan sekaan.

Ruokajuoma: KWV 2006

Musiikki: Eva Dahlgren - Ängeln i rummet




5 comments:

jonnu said...

Tere kaikille
Otto sanoo "MAMMA MIA", kun syö katkarapuja ja riisiä.
Terv. Jonnu

GrillSymbol said...

Moro,

kyllä katkaravut on niin hyviä..että.Tulkaa koko poppoo tänne niin teen Teille safkat siitä.

oki

jonnu said...

Tere Oki

Kiitos kutsusta, tulemme mielellämme. Sovitaan aika myöh puhelimitse.

Vokkasin tomaatit ja katkaravut ilman vartaita, muuten yritin noudattaa ohjettasi tarkasti. Mistä ostat ravut?

Jonnu

Pappa's Blog said...

Bon Jour Nizzasta
Ulla lupasi laittaa lahipaivina, kun meille on tulossa ainakin kahdet vieraat paasiaisen tietamissa - Salokankaat ja Miller-Tikat.
Heimopaallikko

Pappa's Blog said...

Kuten Nizzasta käsin lupailin, Ullä laittoi katkarapuvartaita; kun Ulla ja Raimo Salokangas olivat vierainamme Pitkänäperjantaina. Hyvää tuppaa tulemaan, kun on oikeat ohjeet. Tarjoamme vartaita vastakin.
Faija