Monday, April 2, 2007

Uunispagetti ja sen jälkiruoka




Siskoltani Johannalta sain Atlantaan hänen vanhan reseptinsä uunispagetista, jota hän kotonamme Turussa 1960-luvulla mieluusti valmisti. Kyse on siis melkein sukumme perinneruoasta. Kuten olen Heimopäällikön päiväkirjassa kertonut, laitoin uunispagettia helmikuussa au pairina Halosilla ja menestys oli hyvä, Varsinkin pojat, Kusti (8v) ja Sakke (vajaat 3 v) tykkäsivät, myös toisena päivänä uudelleen lämmitettynä. Kerrotaan siis, mistä oikein on kysymys. Oma uunispagettini Johannan reseptin sovellutus.


Tarvikkeet:


- spagettia (pitkiä) yksi paketti

- jauhelihaa yksi paketti

- pekonia yksi paketti

- 2-3 sipulia


Spagetti keitetään kypsäksi, jauheliha sekä silputut pekoni ja sipulit paistetaan pannussa. Sen jälkeen spagetti laitetaan uunivuokaan, jonka pohjalla on kerros tomaattisosetta. Spagetin päälle laitetaan jauhelihan, pekonin ja sipulin sekoitus ja kaiken päälle juustoraastetta (emmental tai parmesan antavat mielestäni parhaan aromin). Tämän jälkeen vuoka pistetään uuniin, jonka lämpö on noin 350 C. Annetaan olla, kunnes juusto on sulanut kauniin ruskeaksi. Ota ja nauti.


Ruokajuomaksi suosittelen: Karhu III.

Taustamusiikki: Ylen Classic Musik.


No, entä se jälkiruoka
.


Sen teet seuraavana päivänä: Pilko jäljelle jäänyt uunispagetti pieneksi, paista lisää pekonia ja sipulia, sekoita annos huolella ja paista pannussa. Lisää purkki Jalostajan Chili-kastiketta ja anna annoksen muhia 2-3 minuuttia. Maku on jopa herkullisempi kuin edellisenä päivänä.


Ruokajuomaksi sopii Valion rasvaton maito.

Taustamusiikki: sama kuin edellä.


Hyvää ruokahalua - Touko

5 comments:

GrillSymbol said...

Moikka,

taisin aikaisemmin kertoa jo, että uunipasta on yksi meidänkin suosikeistamme. Laitan siihen edellispäivän bolognese-kastikeen sekä kerma-maitosoosin, jossa vähän pippuria ja suolaa. Toimii ilman niitäkin varmasti. Ja ainakin kevyempi versio kuin minun. Pitää kokeilla reseptiä pikapikaa.

oki

jonnu said...

Tere kaikille
Valkosipuli sopii hyvin sipulin lisäksi jauhelihan ja pekonin kanssa. Kannattaa olla tarkkana tomaattisoseen kanssa, se tuo usein liikaa makeutta.

Terv Jonnu

Pappa's Blog said...

Kommentti Jonnulle
Oikeassa olet tomaattisoseesta. Sitä kannattaa laittaa vain ohut kerros, 2-3 milliä. Täsmentää
Touko

jonnu said...

Tere kaikille

350c kuullostaa Ameriikan heeatilta, 250c riittää.
Voi mennä Valion mainokseksi, mutta me juodaan nykyään maitojuomaa, josta on poistettu maitosokeri. Juotaisiin Profile
maitojuomaa, johon on lisätty kalsiumia, mutta siinä on epäekologinen korkki

Terv Jonnu

Pappa's Blog said...

Jonnu
Kiitos kun korjasit tuon lämpötilan
oikeaksi - eihän 350 C:tä edes sähköuuneissa ole. 250 C on hyvä.
Pitää kertoa Valiossa, että vaihtavat tuon epäekologisen korkin ekologiseksi, kuluttajat kun ovat nykyisin niin tarkkoja.
Touko